Ik heb voor het eerst gebeden met vreemden op straat

Johanna: Zoals elk jaar was er ook dit jaar weer kerstmarkt in Leuven. Wij, als Ichtus, C7 en StudentLife, zagen een kans liggen: de mensen laten zien waar het met kerst écht om draait! Tijdens de vergadering kwam naar voren dat wij de mensen in Leuven graag op twee manieren willen bereiken: laten zien wat een vreugde het kennen van Jezus teweeg brengt door het zingen van Gospelsongs en daarnaast in liefde naar mensen uitstappen door hun een klein cadeautje met Bijbeltekst te geven.

dsc00407

Samuel, Wim, Manoah en Elisabeth: Het evangelisatie actie van Ichtus Leuven begon al goed toen wij als C7-team aankwamen, het worshipteam was al aan het repeteren en een aantal deelnemers was aan het bidden. Fantastisch om te zien hoeveel jongeren er kwamen opdagen om mee te gaan op actie, ik vond dit heel bemoedigend. Het was opmerkelijk dat mensen bleven luisteren naar de muziek. Dit zorgt direct voor een goede sfeer om mensen aan te spreken.

“Mensen reageerden verbaast omdat hen iets voor niets werd gegeven endsc00372 konden het bijna niet aanvaarden. Dit zorgde ervoor dat er een opening kwam voor het evangelie” (Wim).

We gaven een gratis geschenkje mee als symboliek wat Jezus ons gegeven heeft, we getuigden over wat Hij gedaan heeft bij ons en de mensen bleven aandachtig luisteren. Bij sommigen kon je zien aan de gezichtsuitdrukking dat het hun raakte. Gods aanwezigheid was merkbaar aanwezig!

 

Jorge: I feel very blessed that I could take part in this outreach activity. I am amazed at the way God orchestrated the campaign from the beginning to the end. This time I decided to dsc00408depend more on God and not in my own strategies or skills, and I saw the results. I could see a beautiful unity in all of us who went to the campaign. Also, language was not a barrier to testify about Christ: my Dutch-speaking brothers helped me in mo
re than one occasion to explain the gospel to some people who preferred to speak in their mother tongue. I’m happy that God gave me confidence to speak clearly about him. I trust that he will do his work on the people we talked to.

Mathilde: Maandagavond was het zover, evangeliseren op de Kerstmarkt. Het was de eerste keer dat ik evangeliseerde met zo’n grote groep. Het was eventjes onwennig; vooral met zingen moest ik mijn schaamte overwinnen! Maar het was een hele krachtige avond! Het betekende veel voor mij om met een grote groep Jezus glorie toe te zingen. Ook heb ik voor het eerst gebeden met vreemden op straat en ik zag dat God hun hart aanraakte en dat was heel bijzonder!

dsc00428

Enthousiast geraakt? Tot volgend jaar dan!

 

Johanna was lid bij Ichtus Leuven, nu samen met Mathilde actief in het het bestuur van Studentlife Leuven. Jorge, Samuel, Wim, Manoah en Elisabeth zijn lid van Ichtus Leuven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s