‘Something More’ about Edinburgh

Op zondag 29 januari verlieten drie lieve Ichtianen ons koude Belgenlandje, om naar een ander koud oord te trekken. Sjoukje, Hilaria en Sara besloten een week in Edinburgh door te brengen en daar te helpen tijdens de Mission Week, genaamd Something More. Een heus avontuur, want geen van hen was ooit in Schotland geweest en ook het Mission Week gebeuren was redelijk nieuw voor hen.

 

Edinburgh kent verschillende universiteiten, waardoor ook wij (Sjoukje, Hilaria en Sara) voor de lunchtalks op verschillende locaties ingezet werden. Daardoor hebben we ook allemaal onze unieke ervaringen om te delen.

 

“Ik merkte dat God Edinburgh al lang aan het voorbereiden was. Wij konden makkelijk in het werk stappen dat God voor ons had klaargelegd. Mensen waren zo open en geïntrigeerd tijdens onze gesprekken. Het was een plezier en een zegen om te zien.” (Sara)

Op de ene universiteit liep alles vlot, op andere universiteiten gingen de gesprekken moeizamer. Maar dat neemt niet weg dat God ook daar aan het werk was/is. Elke medaille heeft twee kanten: doordat we onze aandacht minder moesten verdelen, konden we diepe en goede gesprekken aangaan met de studenten. Kwaliteit gaat echt boven kwantiteit!

Elke avond kwamen we met alle vrijwilligers samen voor de CUG (Christian Union Guest) meeting. Die momenten deelden we getuigenissen, een stuk uit Gods woord en baden we voor het verdere verloop. Tijdens de eerste samenkomst, vertelde Michael Ots ons dat “wanneer je als CUG bij een student logeert, je een grote bemoediging voor hen bent”. En dat hebben we ook mogen ervaren.

“Mijn host was telkens zo bemoedigd van de vele verhalen, de levens die doorheen de week veranderden. Ook vroeg ze hoe ik bepaalde situaties aan zou pakken.” (Sara)

Ook voor alle betrokken studenten konden we een stimulans zijn: wij wilden namelijk een week apart zetten om in Schotland het evangelie te brengen.

Elke avond was er een praatje over een van de vele aspecten van Something More. Zo kwamen thema’s aan bod als “Is love something more than just a chemical reaction?” en “Is there something more after life?”. Die avonden waren opnieuw een kans met de studenten in gesprek te gaan, hun verhaal te horen, en met hen te delen wat God voor hen gedaan heeft.

“Wat ik van de Mission Week in Leuven heb geleerd, en uit Michael Ots zijn boeken heb gehaald, heeft me echt een stuk verder geholpen tijdens de gesprekken.” (Sjoukje)

We hebben ons de hele week volledig ingezet en waren dan ook blij in het vliegtuig wat slaap in te halen. Het was een intense week, maar het was het absoluut waard. Ook nu lopen we nog steeds op wolkjes wanneer we terugblikken op deze fantastische week!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s