EEN GEZEGEND CHILLWEEKENDJE

Wauw wat een gezegend weekend! Wanneer je iets organiseert, heb je altijd bepaalde verwachtingen van hoe het zal lopen. Ook bij het organiseren van het Ichtus Leuven Weekend had ik bepaalde verwachtingen, maar het was wonderlijk hoe vaak ik Gods aanwezigheid heb mogen ervaren tijdens dit weekend!

17629783_813180472165626_8042326612132875953_n

 

Als funverantwoordelijke keek ik er natuurlijk enorm naar uit om het Ichtus Leuven Weekend te organiseren! Ik had al allerlei wilde plannen en ideeën in mijn hoofd en wou er onmiddellijk invliegen! Toch bleek niet altijd alles even haalbaar te zijn en bleek er toch wel wat meer mee gepaard te zijn dan ik verwacht had.  Het vinden van een locatie bleek echt een moeilijke opdracht, maar na veel bidden en zoeken, kwam ik op de ideale locatie voor dit weekend, klein en gezellig, waar ze normaal gezien zelfs geen studentenverenigingen toe laten, maar voor ons wel een uitzondering wouden maken. Ook was het soms wat zwaar omdat er veel verantwoordelijkheid op mijn schouders lag, maar in de momenten dat het nodig was boden dan spontaan Ichtianen aan om mij te helpen waar nodig, wat echt super was!

Mijn visie voor het weekend was om iedereen gewoon tot rust te laten komen, het was het eerste weekend van de vakantie, dus denk dat iedereen daar wel aan toe was. Ook wou ik echt gewoon tijd maken om elkaar beter te leren kennen, veel ruimte te geven voor eigen creativiteit, gesprekken en persoonlijke stille tijd. Aan de reacties na het weekend en uit wat ik zelf gezien heb op het weekend was dit denk ik zeker waar de meesten behoefte aan hadden en was dit zeker geslaagd.

De vrijdag werd direct goed ingezet met lekkere pizza’s en gezellige babbels, gevolgd door een leuke sfeer rond het kampvuur tot in de late uurtjes met marshmallows en warme chocomelk! Gelukkig konden we de dag erna een beetje uitslapen. Wat ik ook zo geweldig vond om te zien, was dat wanneer ik opstond, al meerdere mensen wat vroeger opgestaan waren en zich in stilte binnen of buiten gezet hadden om hun stille tijd te doen! ’s Ochtends je in alle stilte ergens kunnen zetten en gewoon even tot God komen heeft echt iets bijzonders! Na een lekker lang ontbijt hebben we samen ook heerlijke gesprekken gehad over God!

O.l.v. Mattias hebben we gepraat over hoe we in de praktijk een discipel kunnen zijn. Het is niet altijd makkelijk om te evangeliseren, hoe doe je dit? Hoe begin je hierover bij niet-christenen? Wat volgens Mattias heel belangrijk is, is dat je jezelf een mentor zoekt, zoals de discipelen Jezus als hun mentor hadden. Iemand die je opvolgt en waar je van kan bijleren, die je coacht in hoe je kan evangeliseren op een manier die jou het beste ligt, want ja er zijn zoveel verschillende manieren waarop jij het verschil kan maken! Je kan Mattias hiervoor ook altijd aanspreken als je hier meer over wilt weten.

O.l.v. Mark hebben we gepraat over terrorisme en vluchtelingen, een heel actueel onderwerp. 17857309_1354963634568949_106435692_nWe hebben allemaal wel een beeld hierover en gaan hier op een andere manier mee om, dus het was heel interessant om hier meningen over uit te wisselen. Door Mark zijn achtergrond in de Islam heeft hij ons veel informatie kunnen geven over deze onderwerpen, wat bij verschillende mensen ogen heeft geopend. Ook over omgaan met moslims heeft hij ons verschillende tips gegeven zoals: God houdt niet enkel van christenen, ook van moslims – Jezus was zelf een vluchteling – Je bent verantwoordelijk voor jouw acties, niet voor die van anderen – angst is nooit een goede raadgever, handel vanuit God’s hoop – heb je vijanden lief en bidt voor hen – Jezus volgen is niet altijd makkelijk of aangenaam – wij zijn de kans voor moslims en vluchtelingen om in aanraking te komen met het evangelie. Reageer zoals de barmhartige Samaritaan. Spreek hem zeker aan als dit je interesseert zou ik zeggen! Ook het overheerlijke gebak gemaakt door Stephanie kon natuurlijk niet ontbreken!

’s Avonds was ook een magisch moment wanneer we allemaal samen naar de zonsondergang konden kijken op de top van de mijnterril met prachtig uitzicht, waar ook veel gesprekken zijn hier losgekomen! Om daarna de avond af te sluiten met hotdogs en veel gelach tijdens de gezelschapsspelletjes!

De zondagochtend hebben we nog afgesloten met een uitgebreide brunch waar we ook hebben nagepraat over onze persoonlijke weekendopdracht. Al bij al hebben we een zeer ontspannend weekend gehad, waar we elkaar beter hebben leren kennen en enorm naar elkaar zijn toegegroeid als groep! Ook was het geweldig om al die helpende handen te zien tijdens heel het weekend! Ik heb er persoonlijk echt veel aan gehad en ik hoop al de rest ook!

Hopelijk zijn jullie er volgend jaar ook weer bij voor een opnieuw fantastische en gezegende ervaring!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s