Blog

Overgangsweekend 2019

Van 3 tot 5 juli is jullie stuurgroep voor het komende jaar druk in de weer geweest met het treffen van de nodige voorbereidingen. Het was een heel gezellig weekend waarin we hebben vergaderd, gegeten, vergaderd, spelletjes gespeeld, vergaderd, elkaar beter hebben leren kennen en had ik al gezegd dat we hebben vergaderd?!
Het jaar ziet er top uit en we hebben superveel zin om eraan te beginnen, maar we moeten nog wel wat voorbereiden voor we het Ichtusjaar kunnen beginnen!

Veel liefs en tot op 25 september! (ZET HET IN JE AGENDA!)
Liesbeth, Victoria, Joshua, Samuël, Inge, Monia, Maren & Ken

#3 Wouter: Leerstof doorkauwen met God!?

Examens. Tijdverlies vond ik het altijd. In plaats van hun interessante verhaal te doen, moeten docenten een beetje naar studenten zitten luisteren die zich door een povere reconstructie van dat verhaal stuntelen.

Toegegeven, niet dat ik altijd zo een ster was in het correct herkauwen van mijn syllabusmateriaal. Daar was mijn nogal nonchalante studiegedrag niet vreemd aan. Zolang de deadline niet ongenadig als een molensteen om mijn nek hing, had ik – nu ja, heb ik – het ongelofelijke vermogen om dingen te blijven vinden die beter of belangrijker waren om te doen dan studeren – of mijn papers schrijven, al naargelang het type deadline dat dit keer aan de horizon gloorde. Het aantal examens waarvoor ik twee dagen of meer op voorhand ben beginnen studeren kan ik op een hand tellen. Het aantal examens waarvoor ik een nachtje door heb getrokken daarentegen komt bijna een op een overeen met het aantal examens dat ik heb afgelegd.

Man Wearing Black and White Stripe Shirt Looking at White Printer Papers on the Wall

Lees verder “#3 Wouter: Leerstof doorkauwen met God!?”

Rosanne: Er zijn altijd mogelijkheden om meer van God te ontdekken #DTS

De meest bizarre en dynamische zes maanden van mijn leven liggen achter me. Een half jaar geleden begon ik mijn DTS (Discipleship Training School) in Kona, Hawaii. Voor degenen die niet bekent zijn met YWAM zal ik even een korte uitleg geven wat deze organisatie doet. YWAM (Youth With A Mission) is de organisatie die aan de hand van DTS jonge mensen opleidt en uitdaagt een actief leven met God te leiden en ze voor te bereiden op het zendingsveld. De eerste drie maanden van het programma bestaat uit een lesfase, waar het beter leren kennen van God en het groeien in geloof centraal staat. De laatste drie maanden zijn gericht op het uitreiken naar de medemens en het in praktijk brengen van wat je in de lesfase hebt geleerd, een zendingsreis.

18090771_1107462522693871_1690679017_o

Lees verder “Rosanne: Er zijn altijd mogelijkheden om meer van God te ontdekken #DTS”

Praise & prayer (16/03/17): ‘weet je wel wie je voor Mij bent!?’

_DSC3275

Op donderdag 16 maart vond een praise & prayer-avond plaats in Leuven. Voor het eerst zaten we in de kapel van het Amerikaans college (wat een akoestiek!!) en het werd een avond om niet snel te vergeten.

 

 

Enkele maanden geleden, terwijl ik in Egypte zat, begon er in mijn hoofd een plannetje te vormen. Ik had namelijk begrepen dat er maar één praise & prayer zou zijn dit jaar, maar ik had nog een heel semester in Leuven voor de boeg waarin ik geen grote commitments had. Kon ik mijn tijd dan niet toewijden aan de organisatie van een P&P? En dat is precies wat ik heb gedaan. Al gauw sprong Olivier aan boord bij de voorbereiding en niet veel later vervoegde ook Roxanne ons.

Lees verder “Praise & prayer (16/03/17): ‘weet je wel wie je voor Mij bent!?’”

‘Something More’ about Edinburgh

Op zondag 29 januari verlieten drie lieve Ichtianen ons koude Belgenlandje, om naar een ander koud oord te trekken. Sjoukje, Hilaria en Sara besloten een week in Edinburgh door te brengen en daar te helpen tijdens de Mission Week, genaamd Something More. Een heus avontuur, want geen van hen was ooit in Schotland geweest en ook het Mission Week gebeuren was redelijk nieuw voor hen.

 

Edinburgh kent verschillende universiteiten, waardoor ook wij (Sjoukje, Hilaria en Sara) voor de lunchtalks op verschillende locaties ingezet werden. Daardoor hebben we ook allemaal onze unieke ervaringen om te delen.

 

Lees verder “‘Something More’ about Edinburgh”

#2 Lara: “Dit gesprek? Of studeren?”

 

lara-2

De examenperiode was mijn favoriete periode van het jaar. Ineens bleek mijn leerstof héél interessant te zijn! De psychologie-en hulpverleningsvakken hielpen me om beter te begrijpen hoe andere mensen en ikzelf in elkaar zaten. En los daarvan, was mijn brein zo actief dat het me aanzette tot nadenken over zaken waar ik anders nauwelijks bij stil zou staan.

 

Koffie– of lunchpauzes met andere Ichtianen en studiegenoten liepen steevast uit, omdat onze diepste gevoelens en onzekerheden plots bespreekbaar werden. “Jij hebt dat óók? Ik ben niet alléén?” Nooit heb ik in één periode zo vaak de overweging moeten maken wat het belangrijkste was: Dit gesprek? Of studeren? Lees verder “#2 Lara: “Dit gesprek? Of studeren?””

#1 Tom: “Ik was me meer bewust dat ik afhankelijk was”

“Al tijdens de examenperiodes als scholier ontwikkelde ik de gewoonte om, wanneer ik alles nog eens herhaald had en klaar was om te vertrekken, aan mijn bed te knielen en te bidden. Deze gewoonte werd een goede traditie die ik heel mijn studentencarrière aan de universiteit heb volgehouden. Goed studeren, vaak herhalen, goed slapen, nog één keer herhalen en dan op de knieën. Het bewust knielen en een andere lichamelijke houding aannemen dan wanneer ik gewoon bad, hielp om van deze gebeden iets bijzonders te maken. Ik was me meer bewust dat Lees verder “#1 Tom: “Ik was me meer bewust dat ik afhankelijk was””

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑