Zoeken

Ichtus Leuven

een open gemeenschap tot eer van God, relevant voor studenten in Leuven

Kerstfeestje 2018-2019: A Night in the Stars

#3 Wouter: Leerstof doorkauwen met God!?

Examens. Tijdverlies vond ik het altijd. In plaats van hun interessante verhaal te doen, moeten docenten een beetje naar studenten zitten luisteren die zich door een povere reconstructie van dat verhaal stuntelen.

Toegegeven, niet dat ik altijd zo een ster was in het correct herkauwen van mijn syllabusmateriaal. Daar was mijn nogal nonchalante studiegedrag niet vreemd aan. Zolang de deadline niet ongenadig als een molensteen om mijn nek hing, had ik – nu ja, heb ik – het ongelofelijke vermogen om dingen te blijven vinden die beter of belangrijker waren om te doen dan studeren – of mijn papers schrijven, al naargelang het type deadline dat dit keer aan de horizon gloorde. Het aantal examens waarvoor ik twee dagen of meer op voorhand ben beginnen studeren kan ik op een hand tellen. Het aantal examens waarvoor ik een nachtje door heb getrokken daarentegen komt bijna een op een overeen met het aantal examens dat ik heb afgelegd.

Man Wearing Black and White Stripe Shirt Looking at White Printer Papers on the Wall

Continue reading “#3 Wouter: Leerstof doorkauwen met God!?”

Advertenties

Rosanne: Er zijn altijd mogelijkheden om meer van God te ontdekken #DTS

De meest bizarre en dynamische zes maanden van mijn leven liggen achter me. Een half jaar geleden begon ik mijn DTS (Discipleship Training School) in Kona, Hawaii. Voor degenen die niet bekent zijn met YWAM zal ik even een korte uitleg geven wat deze organisatie doet. YWAM (Youth With A Mission) is de organisatie die aan de hand van DTS jonge mensen opleidt en uitdaagt een actief leven met God te leiden en ze voor te bereiden op het zendingsveld. De eerste drie maanden van het programma bestaat uit een lesfase, waar het beter leren kennen van God en het groeien in geloof centraal staat. De laatste drie maanden zijn gericht op het uitreiken naar de medemens en het in praktijk brengen van wat je in de lesfase hebt geleerd, een zendingsreis.

18090771_1107462522693871_1690679017_o

Continue reading “Rosanne: Er zijn altijd mogelijkheden om meer van God te ontdekken #DTS”

EEN GEZEGEND CHILLWEEKENDJE

Wauw wat een gezegend weekend! Wanneer je iets organiseert, heb je altijd bepaalde verwachtingen van hoe het zal lopen. Ook bij het organiseren van het Ichtus Leuven Weekend had ik bepaalde verwachtingen, maar het was wonderlijk hoe vaak ik Gods aanwezigheid heb mogen ervaren tijdens dit weekend!

17629783_813180472165626_8042326612132875953_n

 

Continue reading “EEN GEZEGEND CHILLWEEKENDJE”

Praise & prayer (16/03/17): ‘weet je wel wie je voor Mij bent!?’

_DSC3275

Op donderdag 16 maart vond een praise & prayer-avond plaats in Leuven. Voor het eerst zaten we in de kapel van het Amerikaans college (wat een akoestiek!!) en het werd een avond om niet snel te vergeten.

 

 

Enkele maanden geleden, terwijl ik in Egypte zat, begon er in mijn hoofd een plannetje te vormen. Ik had namelijk begrepen dat er maar één praise & prayer zou zijn dit jaar, maar ik had nog een heel semester in Leuven voor de boeg waarin ik geen grote commitments had. Kon ik mijn tijd dan niet toewijden aan de organisatie van een P&P? En dat is precies wat ik heb gedaan. Al gauw sprong Olivier aan boord bij de voorbereiding en niet veel later vervoegde ook Roxanne ons.

Continue reading “Praise & prayer (16/03/17): ‘weet je wel wie je voor Mij bent!?’”

‘Something More’ about Edinburgh

Op zondag 29 januari verlieten drie lieve Ichtianen ons koude Belgenlandje, om naar een ander koud oord te trekken. Sjoukje, Hilaria en Sara besloten een week in Edinburgh door te brengen en daar te helpen tijdens de Mission Week, genaamd Something More. Een heus avontuur, want geen van hen was ooit in Schotland geweest en ook het Mission Week gebeuren was redelijk nieuw voor hen.

 

Edinburgh kent verschillende universiteiten, waardoor ook wij (Sjoukje, Hilaria en Sara) voor de lunchtalks op verschillende locaties ingezet werden. Daardoor hebben we ook allemaal onze unieke ervaringen om te delen.

 

Continue reading “‘Something More’ about Edinburgh”

#2 Lara: “Dit gesprek? Of studeren?”

 

lara-2

De examenperiode was mijn favoriete periode van het jaar. Ineens bleek mijn leerstof héél interessant te zijn! De psychologie-en hulpverleningsvakken hielpen me om beter te begrijpen hoe andere mensen en ikzelf in elkaar zaten. En los daarvan, was mijn brein zo actief dat het me aanzette tot nadenken over zaken waar ik anders nauwelijks bij stil zou staan.

 

Koffie– of lunchpauzes met andere Ichtianen en studiegenoten liepen steevast uit, omdat onze diepste gevoelens en onzekerheden plots bespreekbaar werden. “Jij hebt dat óók? Ik ben niet alléén?” Nooit heb ik in één periode zo vaak de overweging moeten maken wat het belangrijkste was: Dit gesprek? Of studeren? Continue reading “#2 Lara: “Dit gesprek? Of studeren?””

#1 Tom: “Ik was me meer bewust dat ik afhankelijk was”

“Al tijdens de examenperiodes als scholier ontwikkelde ik de gewoonte om, wanneer ik alles nog eens herhaald had en klaar was om te vertrekken, aan mijn bed te knielen en te bidden. Deze gewoonte werd een goede traditie die ik heel mijn studentencarrière aan de universiteit heb volgehouden. Goed studeren, vaak herhalen, goed slapen, nog één keer herhalen en dan op de knieën. Het bewust knielen en een andere lichamelijke houding aannemen dan wanneer ik gewoon bad, hielp om van deze gebeden iets bijzonders te maken. Ik was me meer bewust dat Continue reading “#1 Tom: “Ik was me meer bewust dat ik afhankelijk was””

Ik heb voor het eerst gebeden met vreemden op straat

Johanna: Zoals elk jaar was er ook dit jaar weer kerstmarkt in Leuven. Wij, als Ichtus, C7 en StudentLife, zagen een kans liggen: de mensen laten zien waar het met kerst écht om draait! Tijdens de vergadering kwam naar voren dat wij de mensen in Leuven graag op twee manieren willen bereiken: laten zien wat een vreugde het kennen van Jezus teweeg brengt door het zingen van Gospelsongs en daarnaast in liefde naar mensen uitstappen door hun een klein cadeautje met Bijbeltekst te geven.

dsc00407

Continue reading “Ik heb voor het eerst gebeden met vreemden op straat”

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑